Home DH Marathon Complex Bike Park DH Race – Greek DH Championship race #1

Ο Αθλητικός Όμιλος Θησέας Ζωγράφου , και το Marathon Complex Bike Park διοργανώνουν διασυλλογικό και Open αγώνα Mountain-bike Downhill. Όσον αφορά τον αγώνα open, είναι ενταγμένος στο 2ο Πανελλήνιο Κύπελλο Downhill Open 2014 , ως ο πρώτος από τους οκτώ αγώνες του κυπέλλου. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την:

Κυριακή, 23 Μαρτίου 2014 και ώρα εκκίνησης 09.00

Τόπος Διεξαγωγής: Πίστα DOWNHILL MARATHON (1600μ.) του Marathon Complex Bike Park

Διαδρομή/Περιοχή Εκκίνησης – Τερματισμού: Η Γραμματεία των αγώνων θα βρίσκεται επί της οδού Μάνου Κατράκη (πλησίον του τερματισμού) στην περιοχή του Νέου Βουτζά . Στο ίδιο σημείο θα γίνεται και η συγκέντρωση των αθλητών για την μεταφορά προς την εκκίνηση. Η εκκίνηση θα δοθεί πλησίον της οδού Ρήγα Φεραίου (Νέος Βουτζάς). Η διαδρομή θα είναι σηματοδοτημένη και όσο τον δυνατόν ασφαλής για τους συμμετέχοντες. Χαρακτηρίζεται μέτριας δυσκολίας. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ο οργανωτής μπορεί να τροποποιήσει την διαδρομή, μέχρι και την έναρξη της επίσημης προπόνησης.

Κανονισμοί: Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (ΕΟΠ) και τους ειδικούς κανονισμούς του Πανελληνίου Κυπέλλου, όπως αυτό έχει ανακοινωθεί από τους διοργανωτές.

Κατηγορίες: Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν στις παρακάτω αγωνιστικές κατηγορίες:

 • Άνδρες, ΈφηβοιΓυναίκες (με δελτίο ΕΟΠ)
 • ΟΠΕΝ (με τις εξής υποκατηγορίες):
  • Juniors (γεννημένοι 1996 – 2002)
  • Elite (γεννημένοι 1995 – 1985)
  • Masters (γεννημένοι 1975 – 1984)
  • Veterans (γεννημένοι 1974 και πριν)
  • Γυναίκες (όλες οι ηλικίες)

Θα γίνει και αγώνας ΟΠΕΝ σε μια ξεχωριστή κατάταξη, αγώνας για ποδήλατα τύπου HARDTAIL, με μίνιμουμ χαρακτηριστικά ποδηλάτου: Διαδρομή εμπρόσθιας ανάρτησης 140mm, υδραυλικά δισκόφρενα, λαιμός ασφάλεια τιμονιού 4 βίδες, ελαστικά min.2.35 και άνω)

Αγώνισμα: DH με την εξής διάρθρωση:

 • Κατατακτήριος Αγώνας Χρονομέτρησης (Η σειρά εκκίνησης καθορίζεται από τον Οργανωτή)
 • Τελικός Αγώνας Χρονομέτρησης (Η σειρά εκκίνησης καθορίζεται από την κατάταξη των αθλητών στους προκριματικούς.

Για τους διασυλλογικούς αγώνες, η συμμετοχή και στους δυο γύρους (προκριματικό και τελικό) είναι υποχρεωτική. Για τους αγώνες ΟΠΕΝ, θα προκριθούν οι 80 καλύτεροι της κοινής γενικής κατάταξης του πρώτου αγώνα χρονομέτρησης. 

Εξοπλισμός: 

 • Οι προδιαγραφές του κατάλληλου για το DH εξοπλισμού προστασίας και ένδυσης, όπως αναφέρεται στους κανονισμούς της ΕΟΠ (Kράνος κλειστού τύπου full face, επιγονατίδες, επαγκωνίδες και προστατευτικό θώρακα), με κίνδυνο άρνησης εκκίνησης σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.

Πρόγραμμα Αγώνων: 

ΣΑΒΒΑΤΟ 22/3/2014

 • 10.00 – 15.00 Λειτουργία Γραμματείας για παραλαβή των αριθμών.
 • 10.00 – 11.00 Επιθεώρηση διαδρομής (πεζή)
 • 11.00 – 15.00 Ελεύθερες δοκιμές από τους συμμετέχοντες (υποχρεωτικά αριθμός αγώνα στα ποδήλατα)
 • 15.00 Τέλος δοκιμών – Συντήρηση διαδρομής

ΚΥΡΙΑΚΗ 23/3/2014

 • 08.00 Άνοιγμα Γραμματείας
 • 09.00 Επίσημη προπόνηση όλων των κατηγοριών (υποχρεωτικά 2 προσπάθειες από όλους, με άρνηση εκκίνησης στον κατατακτήριο γύρο εφόσον δεν πραγματοποιηθούν)
 • 11.00 Τέλος επίσημης προπόνησης
 • 12.00 Πρώτη χρονομετρημένη κατάβαση (κατατακτήριος)
 • 15.00 Δεύτερη χρονομετρημένη κατάβαση (Τελικός)
 • 18.00 Απονομές στον χώρο τερματισμού

Οι απονομές θα πραγματοποιηθούν με την λήξη των αγώνων Το πρόγραμμα τόσο των αγώνων όσο και της επίσημης προπόνησης μπορεί να τροποποιηθεί λόγω έκτακτης ανάγκης με την σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή Αγώνα και του Αλυτάρχη των αγώνων.

Έπαθλα: Κύπελλο στον νικητή κάθε κατηγορίας και μετάλλια, στους πέντε πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας ή υποκατηγορίας, όπως θα προκύψουν από τις συγχωνεύσεις και οριστούν με την ολοκλήρωση των συμμετοχών. Ελάχιστος αριθμός συμμετοχών για να πραγματοποιηθεί η απονομή κάθε κατηγορίας οι έξι συμμετοχές. Στον διασυλλογικό αγώνα, θα υπάρξουν οικονομικά πριμ στους 5 πρώτους ποδηλάτες (βάση χρόνου τελικών, ανεξαρτήτου κατηγορίας), ως εξής: 1ος 70ευρώ, 2ος 50ευρώ, 3ος 30ευρώ, 4ος και 5ος 25ευρώ. Τα χρήματα θα δοθούν με την προσκόμιση γραμμάτιου είσπραξης του σωματείου του νικητή, και θα δοθούν εντός 30ημερών μετά την λήξη των αγώνων.

Αποτελέσματα: Τα επίσημα αποτελέσματα, θα ανακοινωθούν στον χώρο της Γραμματείας Αγώνων με το πέρας των αγώνων, θα αποσταλούν με e-mail στις συμμετέχουσες ομάδες, ενώ θα αναρτηθούν την επομένη του αγώνα στις σχετικές με την διοργάνωση, ιστοσελίδες.

Δηλώσεις συμμετοχής – Παράβολο – Καλύψεις: Οι δηλώσεις συμμετοχής που αφορούν σωματεία μέλη της ΕΟΠ, θα γίνονται σε έγγραφο των σωματείων τους, όπου θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο, ο αριθμός δελτίου, το έτος γέννησης και η κατηγορία (μια από τις τρεις προαναφερόμενες, στις οποίες εμπίπτει ο συμμετέχων, σύμφωνα με το αγωνιστικό του, δελτίο).

Για τους αθλητές χωρίς δελτίο ΕΟΠ (ΟΠΕΝ), υποχρεωτική συμπλήρωση της σχετικής docxφόρμας συμμετοχής24.33 KB όπως αυτή επισυνάπτεται. Προκειμένου για συμμετέχοντες, γεννημένους το 1996 και μετά απαιτείται και η έγγραφη συγκατάθεση του γονέα ή κηδεμόνα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΕΚΤΕΣ, ΜΕΧΡΙ 20/3/2014

στην διεύθυνση e-mail thiseasclub@gmail.com (εναλλακτικά στο FAX. 2107780948)

Το παράβολο συμμετοχής ορίζεται στα EUR 25,- και περιλαμβάνει τις παρακάτω καλύψεις:

 • Αριθμό συμμετοχής στον αγώνα.
 • Πρόσβαση στην πίστα για την επίσημη προπόνηση.
 • Μεταφορά up-lift στην εκκίνηση το Σάββατο και την Κυριακή.
 • Ασφάλιση ατυχήματος σε ομαδικό συμβόλαιο κατά την διάρκεια της εκδήλωσης.
 • Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση
 • Συμμετοχή στα έπαθλα, εφοδιασμό και δώρα των χορηγών του αγώνα.

Καθυστερημένες εγγραφές (πέραν της λήξεως των δηλώσεων συμμετοχών) θα υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής για ορισμένο αριθμό, με την επιπλέον επιβάρυνση των EUR 10,-

Το αντίτιμο καταβάλλεται στον τραπεζικό λογ/μο EUROBANK… GR91 0260 0960 0001 6010 1183 371

marathon_bikepark_logo_wide

(Βερούκα Γεωργία). Σε περίπτωση ομαδικής καταβολής παραβόλου, θα αναφέρεται το όνομα της ομάδας μαζί με την κατάθεση.

Λεπτομέρειες: Έγκυρες Συμμετοχές μόνο όσοι έχουν συμπληρώσει πλήρως την σχετική φόρμα συμμετοχής και έχουν καταβάλει το αντίστοιχο παράβολο συμμετοχής. Τυχόν έξοδα τραπέζης βαρύνουν τον καταθέτη και η συμμετοχή δεν θεωρείται έγκυρη αν το ποσό της κατάθεσης είναι μικρότερο του κόστους συμμετοχής. Επιστροφή χρημάτων λόγω ακύρωσης της συμμετοχής, τραυματισμούς κλπ. δεν είναι δυνατή. Σε περίπτωση ματαίωσης της διοργάνωσης, θα επιστραφεί ακέραιο το αντίτιμο συμμετοχής εντός 30 ημερών, σε τραπεζικό λογαριασμό κάθε συμμετέχοντα.

Προπονήσεις στην πίστα αγώνων (επιπλέον της επίσημης προπόνησης): Υπάρχει η δυνατότητα αυτή, σε συνεννόηση με τον διαχειριστή του Marathon Complex bike park, στο τηλέφωνο 6999-444-666, για το ωράριο λειτουργίας και το κόστος της χρήσης της εγκατάστασης.

Διευθυντής Αγώνα: Τζιλάβης Σάββας τηλ. 6999-444-666 ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΠΑΚΕΤΑ ΔΙΑΜΟΝΗΣ-ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΤΟ MARATHON BEACH RESORT

Αλυτάρχης Αγώνων: Κωνσταντόπουλος Δημήτρης – Διεθνής κομισάριος UCI για τα Off-Road αγωνίσματα

Πληροφορίες για τους αγώνες: Στην ιστοσελίδα https://www.facebook.com/mcbikepark θα αναρτώνται καθημερινά ανακοινώσεις του οργανωτή και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τον αγώνα.

Χάρτης Διαδρομής:

marathon_bikepark_dh_race_map

Leave a Reply

Http://www.Antallaktikaonline.GR