Home DH Εισβολή των Ρώσων στις διαδρομές του Enduro Mediterraneo / Η ομάδα Bad...

Η αρχή έγινε πίσω στο 2013 όπου και ανακοινώθηκε ο πρώτος αγώνας Enduro στην Ελλάδα στη Στενή Ευβοίας. Η διοργάνωση του Enduro Mediterraneo έλαβε ένα email σχετικά με την πρόθεση μίας ομάδας με όνομα “Bad Santa” (απο τα ποδήλατα Santa Cruz που έχουν) απο την Ρωσία να έρθουν να τρέξουν στον αγώνα του 2013 αλλά και να κάνουν τουριστική Enduro ποδηλασία στα μονοπάτια της Στενή. Η πρώτη επαφή τελικά απέβει άκαρπη καθώς δεν συντέλεσαν οι συγκυρίες.

Η επαφή έμεινε ανοιχτή, και το ενδιαφέρον αμείωτο καθώς η παρέα απο την Μόσχα παρακολουθούσε την εξέλιξη του Enduro Mediterraneo και την ανακοίνωση τριών αγώνων για το 2014. Οι συγκυρίες και πάλι δεν επέτρεψαν την συμμετοχή σε κάποιο απο τους αγώνες αλλά το ραντεβού δόθηκε για το πρώτο Enduro Tour στην Ελλάδα στα μονοπάτια του Enduro Mediterraneo. Τα εισιτήρια έκλεισαν και οι φίλοι μας Anton και Ilya θα επισκέπτονταν την Ελλάδα για 2 ολόκληρες εβδομάδες, με σκοπό την ποδηλασία enduro, τον παραθερισμό και την επίσκεψη σε αρχαιoλογικούς και θρησκευτικούς χώρους.

Τον Σεπτέμβριο λοιπόν του 2014 όλα κανονίστηκαν για την επίσκεψη των φίλων μας, με στόχο ένα tour στα μονοπάτια του Enduro Mediterraneo της Στενής και του Πηλίου, αλλά και ποδηλασία στα μονοπάτια της Πάρνηθας. Με ενοικιαζόμενο όχημα απο το αεροδρόμιο ο Anton και ο Ilya θα μας συναντούσαν κατευθείαν στην Στενή όπου και θα ξεκινούσε η πρώτη μέρα του tour.

Κατα την γνωριμία μας τα παιδία φάνηκε πως ήταν γνώστες του αντικειμένου, άνετοι και χαλαροί, καθώς ήταν γνώριμοι με τα ταξίδια σε άλλες χώρες για Enduro tour ή αγώνες. Ενδεικτικά μας ανέφεραν πως είχαν πάει στο Finale Ligure για το Superenduro και συνδύασαν αγώνες με guiding μετά τον αγώνα, μερικά χρόνια πρίν, ενώ τις επόμενες χρονιές τους ακολούθησαν πολλοί φίλοι τους. Ακόμη είχαν πάει στην Ουκρανία στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας στην περιοχή Alushta όπου γίνεται το Alushta Cup, όπου μας έχουν ήδη προσκαλέσει για τον φετινό αγώνα που θα γίνει στις 7-8 Νοεμβρίου 2015.

Το λοιπόν, για να επανέλθουμε στα δικά μας, το enduro tour της Στενής είχε ήδη αρχίσει και καταπιαστήκαμε με το στήσιμο των ποδηλάτων στο Hotel Steni παρέα με τον Austin ( ο σκύλος maskot). Οι διαδρομές της Στενής γνώριμες και σε άψογη κατάσταση, με νέες διαδρομές να προστίθενται κάθε χρόνο. Το τοπίο αλπικό, πέρα απο κάθε φαντασία, ενώ τα σχόλια του Anton ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά με χαρακτηριστικό τον παραλληλισμό με τα μονοπάτια και τις διαδρομές της Ουκρανίας.

SAM_2288

SAM_2299

 SAM_2302

SAM_2240

20140922_103513

SAM_2210

SAM_2217

SAM_2334

Οι μέρες ποδηλάτου παρεμβάλλονταν με μέρες χαλάρωσης και επίσκεψης στη Logo eviatours.comΧαλκίδα για βόλτα στο Κάστρο του Καράμπαμπα, επίσκεψη στις Ορθόδοξες εκκλησίες της περιοχής, αλλά και τις διάφορες παραλίες απλά για περπάτημα ή  όργωμα με το όχημα της Evia Tours.

SAM_2673

SAM_2646

Παρόλο το εκτεταμένο δίκτυο μονοπατιών της Στενής, δεν ήταν αρκετό για πάνω απο 4 μέρες συνεχόμενη ποδηλασίας. Για τον λόγο αυτό συμβουλευτήκαμε τον καλό φίλο Γιώργο Πόποτα (γνώστη των περισσότερων enduro διαδρομών στην Ελλάδα) και αποφασίσαμε να εξερευνήσουμε τις διαδρομές της Πάρνηθας, με τρομερή θέα του λεκανοπεδίου της Αττικής, με το καθιερωμένο βρώμικο σουβλάκι στην επιστροφή για Στενή, όπου και έμεναν για περίπου 10 μέρες στο σύνολο. Τα μονοπάτια της Πάρνηθας πανέμορφα, παρότι τα τελευταία χρόνια έχουν καταστραφεί απο τις πυρκαγιές. Είχαμε την ευτυχία να συναντήσουμε τα ελεύθερα κοπάδια ελαφιών που είναι ιδιαίτερα φιλικά, ενώ είχαμε την ευκαιρία ακόμη και να φωτογραφηθούμε μαζί τους. Η χρήση του lift του καζίνου της Πάρνηθας στο τελείωμα των διαδρομών για να ανηφορίσουμε να πάρουμε το αμάξι στο τέλος της μέρας μας άφηνε την γεύση μιας ονειρεμένης εποχής την οποία το lift θα δέχεται και ποδήλατα.

SAM_2324

SAM_2319

SAM_2689

SAM_2835

SAM_2818

Ενώ ο αρχικό σκοπός της επίσκεψης του Anton και του Ilya ήταν να επισκεφθούν και τους τρεις προορισμούς του Enduro Mediterraneo, λόγω μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης μεταξύ τους αρκέστηκαν στη Στενή, το Πήλιο και την διπλανή Πάρνηθα. Η επόμενη στάση λοιπόν, το γραφικό Πήλιο όπου σε μερικές εβδομάδες θα γινόταν ο τελικός του Enduro Mediterraneo 2015. Το γεγονός το ότι η φήμη του Enduro Mediterraneo προσέλκυσε κόσμο για τουριστική ποδηλασία, πρίν καν το event  πραγματοποιηθεί, απο μόνο του αποτελεί τρομερό παράδειγμα  για το πως τα διάφορα events ανα περιοχή μπορούν να προσελκύσουν επισκέπτες για αθλητικό τουρισμό. Ο οικοδεσπότης στο Πήλιο, δεν ήταν άλλος απο τον μοναδικό Αλέξανδρο Πετρούτσο απο την Montis Ordo.

ab74ea

e99d00

logomontisΤα μονοπάτια του Πηλίου γραφικότατα, ενώ η εποχή του Σεπτεμβρίου απέδιδε μια τρομερή πανδαισία χρωμάτων απο το φύλλωμα των δέντρων που άλλαζε αποχρώσεις. Η φιλοξενία του Αλέξανδρου ήταν τρομερή, ενώ τα τοπία θυμίζουν ιδιαίτερα εκείνα του Finale Ligure με τρομερή θέα του Παγασητικού ενώ κάνεις ποδήλατο. Το μενού είχε ποδηλασία στα μονοπάτια του Mediterraneo και όχι μόνο, οι φίλοι μας είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το τεράστιο μονοπάτι που ξεκινά απο το χιονοδρομικό του Πηλίου και καταλήγει στην Κάτω Γατζέα.

52d121

Ένα ακόμη plus ήταν η νυχτερινή βόλτα στα σοκάκια του Πηλίου αλλά και η ποδηλασία κατα μήκος του “Μουτζούρη”, το τραίνο που λειτουργεί ακόμη και σήμερα, και συνδέει τον Βόλο με τις Μηλιές.

9e9e10

Οι εντυπώσεις απο τους Ρώσσους φίλους μας ήταν ιδαίτερα ενθαρρυντικές καθώς μας έδωσαν να καταλάβουμε πως δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουμε απο άλλους ποδηλατικούς προορισμούς.

4f0041

POWERED BY

Logo Enduromediterraneo curves-01

Leave a Reply

Http://www.Antallaktikaonline.GR