Home News 3rd Rodopi – Nestos Open Bike Festival (R.N.O.B.F) 3η Ανοιχτή Ποδηλατική Εκδήλωση...

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης , ο αθλητικός σύλλογος «Δόξα Σταυρούπολης» και με την συμμετοχή του ποδηλατικού συλλόγου «O ΠΗΓΑΣΟΣ», της Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης, το κατάστημα «SARIKOS BIKES» και το γραφείο εναλλακτικού τουρισμού «RIVELAND» διοργανώνουν ανοιχτούς ποδηλατικούς αγώνες δρόμου και βουνού τo Σάββατο 10 & Κυριακή 11 Μαΐου 2014.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΑΡΘΡΟ 1:

• Το Σάββατο 10 Μαϊου θα πραγματοποιηθεί αγώνας δρόμου.
O αγώνας δρόμου που θα πραγματοποιηθεί Το Σάββατο είναι ενταγμένος στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ε.Ο.Π. και για το λόγο αυτό θα γίνουν δύο διαφορετικές εκκινήσεις, μια για τους αθλητές που θα λάβουν μέρος με δελτίο και μια για τους αθλητές χωρίς δελτίο (open).

• Την Κυριακή 11 Μαϊου θα πραγματοποιηθεί αγώνας ΜΤΒ .

Επίσης, την Κυριακή θα διεξαχθεί παράλληλη παιδική διαδρομή 10 χιλιόμετρων, παραποτάμια του Νέστου.

ΑΡΘΡΟ 2: 

Οι ποδηλατικοί αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω κανόνες και με τους κανόνες της Ε.Ο.Π. Για ότι άλλο δεν προβλέπεται θα αποφασίζει επιτόπου η Αγωνόδικος Επιτροπή η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης των αγώνων.

ΑΡΘΡΟ 3: 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – Δικαιούνται να συμμετάσχουν όσοι διαθέτουν καλή υγεία, φυσική κατάσταση, άνδρες και γυναίκες. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν εμπειρία στο άθλημα της ορεινής ποδηλασίας, όσον αφορά τον MTB αγώνα, που περιλαμβάνει οδήγηση ποδηλάτου σε δασικούς δύσβατους δρόμους αλλά και μονοπάτια.
Θα πρέπει επίσης να διαθέτουν τον κατάλληλο πιστοποιημένο εξοπλισμό για το κάθε αγώνισμα που θα είναι σε άριστη κατάσταση για χρήση αγώνα.

Οι μετέχοντες στον αγώνα (αθλητές – συνοδοί) αποδέχονται με τη συμμετοχή τους στον αγώνα τον παρόντα κανονισμό και είναι υποχρεωμένοι να τον τηρήσουν. Όλοι οι συμμετέχοντες παίρνουν μέρος με δική τους ευθύνη ή υποχρέωση για οποιοδήποτε ατύχημα ή φθορά, ή απώλεια, ή καταστροφή αγωνιστικού υλικού, ρούχων, ποδηλάτων κλπ. Οι δε ανήλικοι συμμετέχοντες θα πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για αυτούς και επίσης θα πρέπει να έχουν υπογεγραμμένη δήλωση συμμετοχής από τον κηδεμόνα τους.

Όσο αφορά τον αγώνα του Σαββάτου που θα γίνει για τους αθλητές με αγωνιστικά δελτία, δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα σωματεία που ανήκουν στη δύναμη της ΕΟΠ, με απεριόριστο αριθμό αθλητών. Τα δελτία των αθλητών πρέπει να είναι θεωρημένα από την ΕΟΠ για το έτος 2014.

ΑΡΘΡΟ 4: 

Απαραίτητη προϋπόθεση για την δημιουργία κάποιας κατηγορίας είναι να υπάρχουν τουλάχιστον τρεις συμμετοχές. Σε διαφορετική περίπτωση οι ποδηλάτες θα ενταχθούν στην αμέσως μικρότερη κατηγορία.

ΑΡΘΡΟ 5:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ για αθλητές με δελτία:
• Elite Ανδρών 18+
• Εφήβων

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ OPEN ΑΓΩΝΕΣ:
• Ε: Εφήβων (αγόρια και κορίτσια), μέχρι 18 ετών.
• Α1 Ανδρών, 18 – 29 ετών
• Α2 Ανδρών, 30 – 39 ετών
• Β1 Βετεράνων, 40 – 49 ετών
• Β2 Βετεράνων 50+
• Γυναικών 18+

ΑΡΘΡΟ 6: 

Οι ποδηλάτες είναι υποχρεωμένοι να:
1. Παρευρίσκονται στην αφετηρία των αγώνων 45΄ λεπτά προ της εκκίνησης.
2. Φέρουν κατά τη διάρκεια του αγώνα προστατευτικό ποδηλατικό κράνος.
3. Συμπεριφέρνονται στον αγώνα προς τους άλλους ποδηλάτες, την αγωνόδικο επιτροπή και τους συνοδούς σύμφωνα με το αθλητικό πνεύμα.
4. Φέρουν υποχρεωτικά αριθμούς αναγνώρισης, που θα τους δοθούν από τον οργανωτή. Οι διαστάσεις και η παρουσίαση του αριθμού δεν δέχονται μεταβολές.

ΑΡΘΡΟ 7:

Έπαθλα – Βραβεύσεις
1ος Νικητής κάθε Κατηγορίας Χρυσό Μετάλλιο – Δίπλωμα
2ος » Αργυρό Μετάλλιο – Δίπλωμα
3ος » Χάλκινο Μετάλλιο – Δίπλωμα
Ο πρώτος νικητής της κάθε κατηγορίας εκτός από το μετάλλιο θα κερδίσει και την φανέλα του νικητή του αγώνα και θα έχει το δικαίωμα να την φορά στην επόμενη διοργάνωση του αγώνα ως πρωτοπόρος το 2015.

ΑΡΘΡΟ 8: 

Ειδικές Βραβεύσεις
Οι αθλητές που θα τρέξουν και στους 2 αγώνες θα συμμετέχουν επιπλέον σε μια ειδική κατηγορία (IRON-RNOBF). Στους τρεις πρώτους αθλητές αυτής της κατηγορίας θα γίνει ειδική βράβευση με απονομή βραβείων.
Η κατάταξη σε αυτήν την κατηγορία θα προκύψει από το άθροισμα των βαθμών που θα πάρουν στα δύο επιμέρους αγωνίσματα.

ΑΡΘΡΟ 9:

Αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται:

1. Στην γραμματεία του αγώνα μια ώρα τουλάχιστον πριν την εκκίνηση
2. Στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης: http://www.rnobf.gr
3. Με αποστολή email στην διεύθυνση info@rnobf.gr , αναφέροντας: ΕΠΙΘΕΤΟ, ΟΝΟΜΑ, ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ, ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ, ΤΟΠΟ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ, ΣΤΑΘΕΡΟ Ή ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, ΑΓΩΝΙΣΜΑ (road, mtb ή και τα δύο), ΟΜΑΔΑ – ΧΟΡΗΓΟ.

ΑΡΘΡΟ 10:

Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 10 ευρώ για κάθε αγώνα. Όσοι συμμετέχουν και στους δυο αγώνες το αντίτιμο συμμετοχής είναι 15 ευρώ. Η συμμετοχή στην παιδική διαδρομή είναι δωρεάν. Το ποσό καταβάλλεται στην γραμματεία του αγώνα, πριν την εκκίνηση.
Όσοι αθλητές έχουν θεωρημένο δελτίο για το 2014, ανεξάρτητα της κατηγορίας και ανεξάρτητα του αγώνα που θα τρέξουν, θα μπορούν να λάβουν μέρος ΔΩΡΕΑΝ. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να έχουν το δελτίο μαζί τους την ημέρα του αγώνα και να το δείξουν στη γραμματεία.

ΑΡΘΡΟ 11:

Η διαδρομή του αγώνα δρόμου του Σαββάτου είναι συνολικής απόστασης 62χλμ και είναι η ίδια με αυτή της περσινής διοργάνωσης.
Η διαδρομή του ΜΤΒ της Κυριακής αποτελείται από 2 κύκλους και έχει συνολική απόσταση 34χλμ κι έχει αλλάξει σε ένα κομμάτι της σε σχέση με την περσινή καθώς έχουν προστεθεί κάποια κομμάτια συνολικού μήκους 8χλμ.

Υψομετρικά και χάρτες των διαδρομών των αγώνων καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθούν στην ηλεκτρονική σελίδα του αγώνα http://www.rnobf.gr.

ΑΡΘΡΟ 12:

Περισσότερες πληροφορίες για την περιοχή της Σταυρούπολης και τις δραστηριότητες του διημέρου μπορείτε να βρείτε στις ιστοσελίδες:
http://www.rnobf.gr
http://www.stavroupolis.gr
http://www.sarikosbikes.gr
http://www.pegasus-xanthi.gr
http://www.riverland.gr

1607043_641389815908481_1007662560_n

Leave a Reply

Http://www.Antallaktikaonline.GR