Home Greek Islands 1ος Αγώνας ENDURO Καλλονής Λέσβου

Τι στιγμή που καλεί το τηλέφωνο , μας σταματά απ΄αυτό που κάνουμε και μας δημιουργεί διάφορα συναισθήματα , πολλές φορές τόσο δυνατά που έχουμε την αγωνία να δούμε ποιος και τι μας θέλει !!!

Τι στιγμή που κτύπησε εκείνη την μέρα το δικό μου τηλέφωνο ήταν από αυτές τις μέρες που έπρεπε κάτι να αλλάξει , ήταν από αυτές τις μέρες που όλα φαίνονται και ήταν  βαρετά.  Στην θεά του αριθμού που έβγαλε η αναγνώριση , άρχισαν μέσα μου να έρχονται μόνο ευχάριστες αναμνήσεις …. ήταν ο πολύ καλός φίλος αλλά και δάσκαλος στα ποδηλατικά μονοπάτια Κώστας Τρίκος. Το σήκωσα με την διάθεση μικρού παιδιού, μιας και με τον Κώστα γνωριζόμαστε πάνω από 20 χρόνια και έχουμε χιλιάδες φορές οργώσει τα βουνά της Λέσβου.

Η πρόταση έπεσε και το όνειρο πολλών ετών που έμενε πάντα στα λόγια θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα. Η φωνή του Κώστα με την σιγουριά της μεγάλης εμπειρίας που έχει από πολλούς αγώνες με enduro μοτοσυκλέτες με έκανε να συμφωνήσω χωρίς σκέψη για τον πρώτο αγώνα enduro MTB.

DSCN2451

Από τα πρώτα χρόνια που ασχοληθήκαμε με την ορεινή ποδηλασία καταλάβαμε ότι η μορφολογία του νησιού ήταν ιδανική για endurάδικες βόλτες. Έχουμε την επιλογή να διαλέγουμε την καθημερινή βόλτα ανάλογα με την διάθεση μας και να διασχίζουμε τα βουνά τους λόφους και τις πεδιάδες μέσα από αρχαία πλακόστρωτα δρομάκια , από γραφικά χωριουδάκια , πολλές φορές με λιγοστούς κατοίκους , από ατελείωτα μονοπάτια που εξυπηρετούν και συνδέουν τα χωριά με την ύπαιθρο αλλά και τοπία ιδιαίτερης ομορφιάς .

Η ορεινή περιοχή γύρω από την πόλη της Καλλονής, στο κέντρο του νησιού, αποφασίστηκε να είναι αυτή που θα φιλοξενούσε τον 1ο αγώνα enduro και στις 30 Νοεμβρίου του 2014 στις 11:00 πμ. δόθηκε η εκκίνηση.

5

Στην εκκίνηση 37 ποδηλάτες με φουλ ενέργεια και διάθεση παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες παρατάχτηκαν για να κατακτήσουν το βουνό και αναμετρηθούν με το χρονόμετρο της ειδικής διαδρομής. Το έδαφος, παρά το ψιλόβροχο, στα περισσότερα σημεία της διαδρομής είχε πολύ καλή πρόσφυση και ήταν ελάχιστα τα σημεία που χρειαζόταν προσοχή, αυτό δείχνει και την εμπειρία του Κώστα που είχε μελετήσει όλες τις παραμέτρους ώστε να στήσει έναν αγώνα ασφαλή για τους αγωνιζόμενους.

Η διαδρομή του αγώνα ξεκινούσε με ανηφορικό μικρής κλίσης δασικό δρόμο, που σε λίγα μέτρα από το Σ.Ε.Χ. της εκκίνησης συνεχιζόταν με μονοπάτι που μας οδηγούσε στην αρχή της ειδικής χρονομετρημένης διαδρομής.

PB302051

Η ειδική διαδρομή λίγο λιγότερο από 2 χιλ τα είχε όλα, από τεχνικά περάσματα μέσα από ποταμάκια, κατηφορικό σφικτό με μεγάλη κλίση, μια ανηφόρα που έκοβε την ανάσα αλλά και πάνω από 700 μέτρα κατηφορικό μεγάλης ταχύτητας με πολλά μικρά drops και rock gardens.

Μετά το τέλος της ειδικής, η διαδρομή συνεχιζόταν με μονοπάτι ήπιας ανηφορικής και κατηφορικής κλήσης σε πολύ όμορφο φυσικό τοπίο δίπλα σε ποτάμι στου οποίου την πηγή και κατέληγε.

PB302096

Η συνέχεια του αγώνα και μέχρι το Σ.Ε.Χ. ήταν αγροτικός δρόμος όπου οι αναβάτες είχαν το χρόνο να χαλαρώσουν και να ξεκουραστούν ώστε να είναι έτοιμοι για μια ακόμα διαδρομή, μιας και ο αγώνας αποτελούνταν από 3 γύρους των 45λεπτών ο καθένας.

Οι συμμετέχοντες κάλυπταν όλες τις ηλικίες. Από πολύ μικρούς 13 και 14 ετών , που και πρωταγωνίστησαν μόνο και μόνο λόγο ηλικίας, μέχρι πολύ μεγάλους πολύ πάνω από τα 50 (ηλικίες να μην βγάζουμε στο φανερό) που έδειξαν πως ένας αγώνας κάνει για όλους, αλλά και μια θαρραλέα που μέσα στην μονοτονία ξεχώρισε και με το μόνιμο χαμόγελο της έδωσε φως και χρώμα στον αγώνα.

PB302178

Ο αγώνας κύλησε ομαλά και στον τερματισμό όλοι έδειχναν, παρά την κούραση που ήταν εμφανής στα πρόσωπα τους και την λάσπη που επίσης ήταν εμφανής στα ποδήλατα τους και στα ρούχα τους,  απόλυτα ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι που τους δόθηκε η ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία ενός αγώνα enduro MTB.

 

Το ραντεβού ανανεώθηκε και όλοι δήλωσαν ότι θα δώσουν παρόν και στο επόμενο αγώνα enduro MTB που θα γίνει μέσα στον Φεβρουάριο του 2015.

 

P1300913

Lesvos MTB

Τίτος Χατζέλης

Leave a Reply

Http://www.Antallaktikaonline.GR